dilluns, 16 de desembre del 2024

SORTIM A LA NATURA (L'olfacte i el gust)

La setmana passada vam sortir amb l’Alba a la natura, on ens va proposat una activitat relacionada amb el gust i l’olfacte.

Vam recollir pinyes tenint en compte el que ens va explicat sobre les Trementinaires que eren dones que recol·lectaven flors i només agafaven ⅓ del que trobaven (⅓ per qui recull, ⅓ per qui pugui venir darrere i ⅓ per la natura). També ens va indicat quina és la manera correcta d’agafar-les dels pins perquè les del terra no les podíem fer servir.

Amb les pinyes l’Alba ens va proposar fer un xarop. El xarop de pinyes de pi blanc és un remei natural indicat per alleugerir la tos en cas de refredats lleus. És una recepta antiga transmesa per remeieres de la zona del Vallès. 

Un cop a l’escola ens va indicat els ingredients per l’elaboració.

INGREDIENTS (per a fer un pot individual)

  • 3 pinyes de pi blanc (de segon any, les que encara estan tancades)

  • 1⁄2 got d’aigua

  • 1⁄2 got de sucre morè

PROCEDIMENT

  1. Rentar les pinyes.

  2. Posar les pinyes, l’aigua i el sucre en una cassola petita a escalfar (a foc mig). 

  3. Remenar tenint cura d’anar remullant les pinyes amb el líquid calent, perquè es vagin obrint. 

  4. Passats uns 15 minuts (o quan quedi una textura acaramel·lada) retirar del foc. 

  5. Deixar refredar una mica i posar en un pot de vidre.

Us deixem unes imatges de la sortida, el procés d'elaboració i el resultat.