dilluns, 30 de setembre del 2024

Visita d'una meteoròloga

Divendres a la tarda ens va visitar una experta. La Laura és climatòloga i dona del temps, va ser molt interessant tot el que ens va explicar.

Ens va ensenyar els diferents instruments de mesura i les unitats de mesura que s'utilitzen, com fan la predicció del temps i com recullen les dades per fer els mapes.
Ens va explicar la diferència entre meteorologia i climatologia i ens va parlar de diferents conceptes relacionats amb el temps: tipus de núvols, onada de calor, onada de fred, nit tòrrida, nit tropical...
Moltes gràcies per la visita Laura.

Taller: Dia i nit

Divendres al matí vam anar a fer un taller: Dia i nit. Un projecte de "La casa del vacío" del País Basc que investiga al voltant de les tres dimensions. Una proposta que ens va endinsar en un estat màgic de concentració i creativitat.

El Taller va tenir dues parts:
  • Primer vam treballar sobre una pissarra amb música en directe. Mentre escoltàvem les composicions musicals vam dibuixar el punt, la línia corba ondulada i la línia activa.
  • Durant la segona part del taller, les línies dibuixades adquireixen volum. Els companys de 3r van construir unes maquetes i nosaltres les vam pintar amb una barreja de rovell d'ou i pigment fluorescent. Finalment, amb la sala a les fosques, vam il·luminar les obres amb llum negra. Quina sorpresa en veure el resultat!
Us deixem unes fotos.

Els Exploradors i les Exploradores ja estem a 4t


Comença un nou curs, us donem la benvinguda a 4t.